ŞANLIURFA / BİRECİK - Yusuf İzzettin ve Sadettin Bilgin Kız Anadolu Lisesi

Şbt

İslami Türk edebiyatının ilk eserlerinden birisi olan Kutadgu Bilig, yazıldığı dönemden günümüze kadar değerini korumuş bir eserdir. Sadece devrine değil, içerdiği nasihatlerle günümüze de rehberlik eden Kutadgu Bilig, adeta Yusuf Has Hacib’in gerek kendi dönemine gerekse sonraki dönemlere ışık tutan bir feneri hüviyetindedir. Devlet yönetiminden ev idaresine, ahlâk eğitiminden yıldızlara varıncaya kadar geniş bir perspektifte bilgi sunan Kutadgu Bilig hakkında günümüze kadar birçok çalışma yapılmıştır. Ancak Kutadgu Bilig zengin içeriği ile üzerinde daha birçok çalışma yapılmaya da müsait bir eserdir

Ara

Dilimizin Zengilikleri Projesi çalışmalarında Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un Safahat kitabından öğrencilerimizin seçtiği 3 kelimeyle oluşturulmuş harika cümlemiz:

"Hazânın hemrâhı magmûm bir hezârdır."

Anlamı:

"Sonbaharın arkadaşı hüzünlü bir bülbüldür"

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ SAFAHAT OKUMALARINDA YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR.

Kas

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Projenin yürütülmesi için oluşturulan okul yürütme komisyonu:

Koordinatör:

-Songül ATAŞ

Üyeler:

-Müslüm ERTÜRK

-Zernişan KILIÇARSLAN

-Nezahat AÇIKGÖZOĞLU

-Zehra ŞEKER

-İbrahim KARLICA

-Nuray KIRĞIL

Kas

Bakanlığımızın göndermiş olduğu kitaplar öğrencilerimize dağıtıldı. Bakanlığımıza teşekkür ederiz. Devletimiz var olsun.

Kas

Günümüzde hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, sigara ve alkol tüketimi sonucunda kanser vakalarında artış gözlenmektedir. Bundan dolayı 2-8 Kasım Lösemili çocular Haftası'da öğrencilerimize Lösemiyle ilgili bilgilendirme videoları izletildi.

Ekm

Ülkemizin yaşamış olduğu afetlerde, öğrencilerimizin olası risklere karşı bilinç kazanmaları için 13 Ekim günü okulumuzda Afad Afet Farkındalık Eğitim videosu izlendikten sonra okul tahliyesi yapılmıştır.

Ekm

OKULUMUZ AFET HAZIRLIK KULÜBÜ DANIŞMAN ÖĞRETMENİ YUSUF ÇETİNTAŞ TARAFINDAN AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA 13.10.2023 TARİHİNDE TÜM SINIFLARDA KONUYA YÖNELİK EĞİTİM VİDEOLARI İZLETTİRİLMİŞTİR.AKABİNDE ACİL DURUMLARDA OKUL ÖĞRENCİ VE PERSONELİNİN TAHLİYESİ İLE İLGİLİ TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.